8 Eylül 2012 Cumartesi

Koltuk Takımı Nasıl Seçilmeli

Mobilyaları Satın Almadan Önce;
Aile bütçesi ön planda tutularak mobilyanın kullanılma amacı, dekorasyondaki yeri ve önemi dikkate alınıp, ihtiyaç durumu ortaya çıkarılmalıdır. Bu durumda yalnız yeni alınacaklar değil, varsa eski eşyaları da dikkate almak ve düşünmek gerekir. Mobilyaların seçiminde ihtiyaçlar, ekonomik durum ve zevk oldukça önemlidir. Ayrıca kullanışlılık, sağlamlık ve uzun ömürlülük gibi hususlar da önemle göz önünde tutulmalıdır.

koltuk takımı  seçerken, dekore ettiğiniz evin tonlarına ve tarzına göre seçimler yapmak, salonunuzda estetik bir tarz oluşturacaktır. Unutulmamalıdır ki koltuk takımı lar, dekorasyonda en önemli tamamlayıcı unsurlardan birisidir
Salonlara mobilya seçiminde, dikkat etmemiz gereken olgu salonun metrekaresidir. Eğer metrekare olarak dar bir alana sahipseniz, koltuk takımı ndan çok, köşe takımları tercih etmekte yarar vardır. Bir köşe takım ve bir tane berjer kullanarak, harika bir dekorasyonyapabilirsiniz. Dar salonlarda,koltuk takımı  renklerinde açık tonlar seçmek, çizgili ve desenli kumaşlardan uzak durmakta fayda vardır. Bu renk ve desenler gözümüzü yorabilir, kalabalık bir etki yaratarak, salonu olduğundan dar gösterebilir. Geniş bir salonunuz varsa, bir koltuk takımı  kullanabileceğiniz gibi, farklı iki takımı da kombinleyebilirsiniz. Böylelikle, salonunuz tek düzelikten kurtulacak ve farklı esintileri taşıyacaktır. Dekorasyonda mobilya seçerken, mümkün olduğunca tek düzelikten uzak durmak, alanların şıklığı ve hareketliliği açısından önemlidir. Gıcırdama, sallanma ve kırılmalar mobilyalarda olan en önemli sorunlardır.koltuk takımı ların üstündeki kumaşlarda desen varsa, desenlerin ortalanmış bir şekilde yerleşmiş, dikim yerlerindeki dikişlerin düzgün olmasına dikkat etmekte fayda vardır. Kullanılan süngerlerin, birinci kalite gri sünger olması önemlidir. Mobilya ve koltuk takımı  seçimlerinde bu önemli konulara dikkat ederseniz, uzun süre rahatlıkla mobilyalarınızı kullanabilirsiniz. koltuk takımı  seçerken, sadece görüntü şıklığına dikkat etmek yerine, konfor ve ergonomiye de dikkat etmek önemlidir. Çok şık ve tasarım olan bir koltuk takımı , oturum açısından rahatsız olabilir. Bu nedenle koltuk takımı  seçerken, rahatlığa önem vermek, bele ve boyna zarar vermeyecek seçimler sizin için daha öncelikli olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder